X
/ posjeta: 3541
Preuzimanje III. faze uređenja nove knjižnice

Završena III. faza uređenja nove knjižnice u Križevcima 

U Križevcima je 11.travnja 2014. komisija sastavljena od predstavnika investitora, izvođača i nadzora izvršila je pregled i preuzimanje izvedenih radova na III. fazi rekonstrukcije prenamjene i uređenja Doma HV-a u zgradu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci i multimedijskog kulturnog centra, na Florijanovom trgu br. 14.

U III. fazi izvršeni su građevinsko obrtnički radovi prema predviđenom troškovniku i sukladno projektu,  koji uključuju: radove  na zamjeni vanjske stolarije na ZGRADAMA 1.  i  4., uređenje pročelja (fasada) svih zgrada sa izvođenjem odgovarajuće toplinske izolacije u svrhu poboljšanja toplinskih svojstava zgrada, radove na saniranju podruma ZGRADE 1., radove na izvođenju potrebnih hidroizolacija podova i zidova podruma. Izvršeni su i radovi koji  uključuju  sve potrebno za izvođenje  demontažnih i pripremnih radova vezanih za ugradnju stolarije, izvođenje fasada i izolaciji podruma. Osim opsežnih građevinskih radova koji su uključivali rušenje pojedinih zidova i probijanje novih prozora i vrata, zidanje novih prostorija te ugradnju nove stolarije, izvedeni su i svi potrebni instalacijski radovi - elektro priključci i instalacije, sustav grijanja i klimatizacije, sustav zaštite, nadzora te svi ostali sustavi neophodni za buduće funkcioniranje nove knjižnice. Također su završeni radovi na uređenju unutrašnjeg dvorišta – atrija zgrade, postavljanjem zelenila, klupa, uređenjem pozornice,te male fontane. Ova faza bila  je najopsežnija i najzahtjevnija u projektu rekonstrukcije i zahvaljujući potpori Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspjeli smo ugradnjom dodatne izolacije poboljšati energetsku učinkovitost zgrade.  

Ove godine planira se  nastavak radova na rekonstrukciji  i to bi ujedno bila posljednja faza radova, kojom bi se u potpunosti završili svi građevinsko-obrtnički i instalaterski radovi na zgradama. 

Radovi bi obuhvatili unutrašnje uređenje prostora, uređenje podova i zidova, ugradnja rasvjetnih tijela, oprema sanitarnih čvorova, instalacija i dr .

U novouređenom prostoru Multimedijske dvorane, čiju opremu u vrijednosti od 45000 Eura smo  financirali iz  fondova EU,  temeljem IPA projekta "Umrežavanje multimedijskih kulturnih centara kao potpora prekograničnoj suradnji"  , redovito se odvijaju kulturni programi u suradnji s lokalnom zajednicom.

Cjelokupno uređenje nove knjižnice trebalo bi se okončati opremanjem knjižnice namještajem i drugom opremom u 2015. godini za kad je predviđeno i kompletno preseljenje knjižnice u novi prostor.

Marjana Janeš-Žulj, ravnateljica knjižnice


Iz foto arhive
0 1 2

Dokumenti

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13