X
/ posjeta: 95
22. međunarodno stručno savjetovanje pokretnih knjižnica u Ljubljani i Festival bibliobusa
20.05.2024. - 31.08.2024.

Prenosimo vijest sa stranica Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja.

Članovi našeg Društva sudjelovali na 22. međunarodnom stručnom savjetovanju pokretnih knjižnica u Ljubljani održanom 16. i 17. svibnja 2024. godine. Domaćini Savjetovanja bili su Sekcija za potujoče knjižnice Slovenije i Knjižnica Otona Župančiča Ljubljana.

Na festivalu bibliobusa, na kojem su sudjelovali putujući knjižničari iz 12 zemalja, predstavila su se i nova vozila Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci i Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Članovi našeg Društva održali su nekoliko predavanja, a naš je kolega Igor predstavio križevački bibliobus s posterom Biblićem u vrtić.  

Valentina Mikec i Ana Škvarić iz Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održale su predavanje Novo vozilo, novi prostor, nove usluge: koprivnička putujuća knjižnica za 21. stoljeće, Robert Fritz i Silvija Perić iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica predstavili su novi virovitički bibliobus u izlaganju Potrubi za knjigu! Nova putujuća knjižnica u Virovitičko-podravskoj županiji. Vjeruška Štivić i Neda Adamović iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar održale izlaganje Bjelovarska putujuća knjižnica: istraživanje suradnje knjižnice i predškolskih ustanova u razvoju rane pismenosti.

Uz poster, Valentina Mikec iz Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica predstavila je plakat o koprivničkoj bibliobusnoj službi, a predsjednica Društva Bernarda Ferderber iz Gradske knjižnice Đurđevac je predstavila plakat Uloga i značaj pokretnih knjižnica na području djelovanja Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja.

Iz foto arhive
22. međunarodno stručno savjetovanje pokretnih knjižnica u Ljubljani i Festival bibliobusa0 22. međunarodno stručno savjetovanje pokretnih knjižnica u Ljubljani i Festival bibliobusa1 22. međunarodno stručno savjetovanje pokretnih knjižnica u Ljubljani i Festival bibliobusa2 22. međunarodno stručno savjetovanje pokretnih knjižnica u Ljubljani i Festival bibliobusa3 22. međunarodno stručno savjetovanje pokretnih knjižnica u Ljubljani i Festival bibliobusa4 22. međunarodno stručno savjetovanje pokretnih knjižnica u Ljubljani i Festival bibliobusa5 22. međunarodno stručno savjetovanje pokretnih knjižnica u Ljubljani i Festival bibliobusa6 22. međunarodno stručno savjetovanje pokretnih knjižnica u Ljubljani i Festival bibliobusa7
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Redovno radno vrijeme (1.9. - 30.6.): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13
Ljetno radno vrijeme (1.7. - 31.8.): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi