X
/ posjeta: 188
PREDAVANJE UGLEDNIH LIJEČNIKA VELJKA ĐORĐEVIĆA I MARIJANE BRAŠ
10.11.2023.

Klub žena s bolestima dojke "Agata" Križevci

u petak 10. studenoga organizira predavanje poznatog  prof. dr. sc. Veljka Đorđevića, prim., dr.med. 

u 17:00 h u multimedijskoj dvorani knjižnice.

***

Veljko Đorđević je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Osijeku, a 1975. studij medicine u Zagrebu. 1981. završava specijalizaciju iz psihijatrije, a 2005. užu specijalizaciju iz socijalne psihijatrije.

Završio je niz poslijediplomskih studija, treninga i tečajeva (Biomedicina i zdravstvo – poslijediplomski studij,Opća teorija sustava, Hipnoterapija – treninzi, edukacije iz Transakcijske analize, Transakcijske analize ponašanja, te niz drugih nacionalnih imeđunarodnih edukacija iz područja psihoterapije, socijalne psihijatrije i komunikacije u medicini.

Kao specijalist psihijatar radio je u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“ do 1992., kada prelazi u privatnu psihijatrijsku ordinaciju, a od 2002. radi prvo kao pomoćnik ravnatelja  KBC-a Zagreb, zatim kao pročelnik Zavoda za preventivnu i socijalnu psihijatriju Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb te kao pročelnik Poliklinike Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb, do umirovljenja u listopadu 2016. godine. Radi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Osnivač je i prvi predstojnik  Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2010-2017).

Bio je urednik i voditelj preko tisuću radijskih emisija („Čovjek je čovjeku lijek“, „Povjerljivo s dr. Veljkom Đorđevićem“) te je urednik 647  autorskih televizijskih emisija pod nazivom „Ekspertiza dr. Veljka Đorđevića“. Objavio je preko stotinu stručnih i znanstvenih radova te više od deset stručnih knjiga, od koji su neke na engleskom jeziku, a neke prevedene na slovenski i makedonski jezik. Napisao je i sedam romana te nekoliko drama i član je Hrvatskog društva pisaca. Član je mnogih hrvatskih i međunarodnih društava, bio je urednik nekoliko stručnih i znanstvenih časopisa te dobitnik mnogih priznanja i nagrada.

Ima bogato kliničko iskustvo u radu s  pacijentima sa svim psihičkim poremećajima, a osobito se bavi liječenjem depresivnih i anksioznih poremećaja, psihotičnih poremećaja te svih vrsta ovisnosti, kao i liječenjem poremećaja jedenja (osobito pretilosti).

 

Marijana Braš je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Osijeku, a nakon toga studij medicine u Zagrebu te je dobitnica nagrade „Drago Perović“ za najboljeg studenta Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u 1995. godini. Nakon završenog dvogodišnjeg staža u DZ Medveščak u Zagrebu, započinje sa specijalizacijom iz psihijatrije u Kliničkoj bolnici u Osijeku, gdje je bila zaposlena kao psihijatar do 2006. godine. Od 2006. godine je zaposlena na Klinici za psihološku medicinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb, gdje je od rujna 2015. godine predstojnica Klinike.

 

Od 2008. godine je zaposlena i na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (u kumulativnom radnom odnosu), te je nakon statusa višeg asistenta i docenta sada izvanredni profesor na Katedri za psihijatriju i psihološku medicinu te aktivno uključena kao voditelj ili predavač i na nizu drugih diplomskih i poslijediplomskih predmeta iz područja palijativne medicine, komunikacije u medicini, temelja liječničkog umijeća i općih kompetencija liječnika specijalista. Od 2017. godine je predstojnica Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predavač je na međunarodnim tečajevima trajne medicine edukacije u nekoliko zemalja u svijetu (Rusija, Italija, Austrija…). Član je mnogih hrvatskih i međunarodnih stručnih društava, urednica desetak stručnih knjiga i autorica poglavlja i više desetaka knjiga te autorica i koautorica više od stotinu znanstvenih i stručnih članaka.

 

Ima bogato kliničko iskustvo u radu s  pacijentima sa svim psihičkim poremećajima, a osobito joj je područje interesa liječenje pacijenata sa posttraumatskim stresnim poremećajem (PTSP), anksioznim i depresivnim poremećajima, kao i pacijenata sa raznim komorbidnim somatskim bolestima (osobito paccijenata s kroničnom boli, onkoloških bolesnika i pacijentima kojima treba palijativna skrb).

 

Preuzeto sa službene stranic https://empatija.hr/dr-veljko-dordevic/, 7.11.2023.

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Redovno radno vrijeme (1.9. - 30.6.): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13
Ljetno radno vrijeme (1.7. - 31.8.): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi