X
/ posjeta: 153
Predstavljanje knjige Naše velko spravišče: desertni roman s izvornim geografskim porijeklom
25.10.2023.

Poštovani, 

srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige Naše velko spravišče: desertni roman s izvornim geografskim porijeklom autora Petra Babića

u srijedu 25. listopada 2023. s početkom u 19:00 sati 

u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci

Roman će predstaviti urednik knjige Kruno Lokotar i Petar Babić, autor. 

Nastupaju Lana Tinodi i mali sastav Tamburaškog orkestra Križevci

Ulaz je slobodan. 

***

Iz biografije autora: 

Petar Babić, Križevčanin, diplomirao je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Do sad je objavio roman-svaštaru Abecedarij i roman-novine Babylondon, suautorsku zbirku priča Pet autora traži naslov. Uvršten je u antologiju hrvatske proze 22 uhladu, knjigu kritika Seada Beglovića Književna otkrivanja te razne godišnjake, zbornike i preglede.  Višestruko je nagrađivan na natječajima za kratku priču Pričigin – Split, Nagrada Zlatko Tomičić – Karlovac, Galovićeve jeseni – Koprivnica, Nagrada Slavko Kolar – Čazma, Nagrada Stjepan Kranjčić – Križevci. Kratke priče prevođene su mu na strane jezike, objavljivao je u brojnim časopisima, zbornicima i novinama (Republika, Vijenac, Večernji list, SFeraKon, Biber) i po internetskim portalima. Živi i radi u Križevcima. 

Kruno Lokotar, jedan je od najpoznatijih i najaktivnijih hrvatskih književnih urednika koji je uredio više od 450 knjiga, od toga više od 400 naslova domaćih i regionalnih autora, a njegovi su autori osvojili sve relevantne domaće i regionalne nagrade, kao i pokoju međunarodnu.

Kao glavni urednik radio je dugi niz godina u izdavačkim kućama AGM i Algoritam, trenutno radi kao freelancer i vanjski urednik kod nekoliko nakladnika.

Ustanovio je nagrade Na vrh jezika (za poeziju) i Prozak (za prozu) za autore do 35 godina te Prvi prozak na vrh jezika. Bio je jedan od selektora i jedini voditelj FAK-a (Festivala a književnosti). 

Član je HZSU-a u sekciji književnost i bivši potpredsjednik Hrvatskog društva pisaca, potpredsjednik je društva pisaca Hrvatske. Više o Kruni Lokotaru pročitajte OVDJE.

 

Iz foto arhive
Predstavljanje knjige Naše velko spravišče: desertni roman s izvornim geografskim porijeklom0
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Redovno radno vrijeme (1.9. - 30.6.): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13
Ljetno radno vrijeme (1.7. - 31.8.): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi