X
/ posjeta: 346
Promocija knjige (P)ostati zdrav: kako da srce i um postanu tvornica lijekova autora Brune Šimleše
07.03.2023.

Grad Križevci i Gradska knjižnica "Franjo Marković" Vas srdačno pozivaju na promociju knjige (P)ostati zdrav: kako da srce i um postanu tvornica lijekova autora Brune Šimleše 

u utorak 7. ožujka 2023. s početkom u 19 sati  

u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci. 

Knjiga (P)ostati zdrav sociologa, kolumnista i predavača Brune Šimleše, koju je nedavno objavila Fraktura, nastavlja niz njegovih uspješnica iz područja popularne psihologije i duhovnosti, dosad prodanih u više od 250.000 primjeraka.

Autor ovim, desetim po redu naslovom slavi dvadeset godina karijere koju su obilježili prijevodi na brojne svjetske jezike, između ostalih albanski, makedonski, slovenski i srpski u nekoliko izdanja. 

Nakon Ljubavologije i Škole života – orijentiranih na ljubav i (među)ljudske odnose – (P)ostati zdrav fokusira se na zdravlje, a kombinira vlastito iskustvo pomoći oboljelima od raka i zaključke znanstvenih istraživanja koji dokazuju utjecaj uma na tijelo. 

Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Tako preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića. Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga (P)ostati zdrav namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Važan dio knjige čine i savjeti svima koji žele pomoći svojim voljenima u borbi za zdravlje. Bogata primjerima iz stvarnog života, kao i nalazima brojnih znanstvenih istraživanja, knjiga želi kreirati most između znanosti i duhovnosti. Uključujući blagodati klasične medicine u širok okvir holističkog pristupa, (P)ostati zdrav poručuje: naši srce i um izvanredna su tvornica lijekova!

Knjiga je dosad prodana u više od 5.000 primjeraka što je čini jednom od najprodavanijih prošlogodišnjih naslova.

Susret sponzorira Grad Križevci.

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Redovno radno vrijeme (1.9. - 30.6.): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13
Ljetno radno vrijeme (1.7. - 31.8.): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi