Projekti / Nova Knjižnica / Tehnički pregled izvedenih radova
zadnji datum izmjene: 14.04.2014. ISPIS STRANICE

Tehnički pregled izvedenih radova

U Križevcima je 21.11.2012. održan Tehnički pregled izvedenih radova na 2. fazi rekonstrukcije prenamjene i uređenja Doma HV-a u zgradu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci, na Florijanovom trgu br. 14.

U 2. fazi uređeno je ulazno predvorje i buduća multimedijska dvorana s pripadajućim prostorima (hodnici, sanitarije, kabine za simultano prevođenje, kino-kabina za projiciranje). Osim opsežnih građevinskih radova koji su uključivali rušenje pojedinih zidova i probijanje novih prozora i vrata, zidanje novih prostorija te ugradnju nove stolarije, izvedeni su i svi potrebni instalacijski radovi - elektro priključci i instalacije, sustav grijanja i klimatizacije, sustav zaštite, nadzora te svi ostali sustavi neophodni za buduće funkcioniranje nove knjižnice.

U novouređenom prostoru do kraja godine još je u planu ugradnja audio-vizualne i ostale prateće opreme potrebne u multimedijskoj dvorani i pripadajućim prostorima, što će se financirati iz EU fonda temeljem IPA projekta "Umrežavanje multimedijskih kulturnih centara kao potpora prekograničnoj suradnji" kojeg križevačka knjižnica provodi u suradnji s mađarskim partnerima i putem kojeg će EU u ovu investiciju uložiti oko 45 000 eura.

U sljedećoj, 2013. godini u planu je nastavak građevinskih radova i uređenja prostora, a cjelokupno uređenje nove knjižnice trebalo bi se okončati opremanjem knjižnice namještajem i drugom opremom u 2015. godini za kad je predviđeno i kompletno preseljenje knjižnice u novi prostor.


Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci / Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI / Tel., fax: 048/682-646; 048/270-129 / knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr / gkfm.ozo@gmail.com