Projekti / MMC / Radionice mađarskog jezika
zadnji datum izmjene: 09.06.2020. ISPIS STRANICE

Radionice mađarskog jezika

Od 2. do 5. srpnja 2013. u  Multimedijskoj dvorani nove Gradske knjižnice (bivši dom HV-a) održane su radionice za učenje mađarskog jezika.

Dvorana je opremljena audio i vizualnom tehnikom sredstvima iz fondova EU-a u okviru IPA programa: “Povezivanje multimedijskih kulturnih centara u okviru prekogranične suradnje”.

Radionicu su vodili nastavnici hrvatskog i mađarskog jezika iz Hrvatske škole Miroslava Krleže iz Pečuha, Zoltán Gátai i Zsanett Vörös.

Radionicu je kroz intenzivan četverodnevni tečaj u trajanju 6 sati dnevno uspješno završilo 40-ak polaznika, koji su time stekli osnovna znanja iz mađarskog jezika.

***

Radionice mađarskog jezika jedna su od završnih aktivnosti projekta ''Povezivanje multimedijskih kulturnih centara u okviru prekogranične suradnje'', sufinanciranog od strane Europske unije u visini 85% kroz IPA prekogranični program Mađarska-Hrvatska. Projekt provode Gradska knjižnica ''Franjo Marković'' Križevci kao glavni korisnik, Hrvatski klub August Šenoa iz Pečuha kao projektni partner i Grad Križevci kao pridruženi partner, u razdoblju od 1. prosinca 2011. do 31. srpnja 2013.

Ukupna je vrijednost projekta 109.202,20 EUR, a njegov je glavni cilj promocija dvojezičnosti u prekograničnom području kroz organizaciju zajedničkih kulturnih i društvenih događanja.

Marjana Janeš-Žulj, voditeljica projekta

***


Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci / Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI / Tel., fax: 048/682-646; 048/270-129 / knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr / gkfm.ozo@gmail.com