X
/ posjeta: 533
Čitanje djeci od najranije dobi
Multimedijski odjel s dvoranom / 26.01.2016. / 17.00 sati

Pozivamo odgajatelje, učitelje, pedijatre i sve zainteresirane na tribinu: Čitanje djeci od najranije dobi.

Tribina će se održati 26.1.2016. u 17 sati, u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice.

Gost tribine: Snježana Berak, mag. bibl., koordinatorica kampanje „Čitaj mi“ za Bjelovarsko - bilogorsku županiju, potpredsjednica Hrvatskog čitateljskog društva i voditeljica Igraonice na Dječjem odjelu Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar

***

Istraživanja su pokazala da je upravo rana dob vrijeme najintenzivnijeg razvoja djeteta, vrijeme u kojem se ono što je propušteno teško ili nikako kasnije nadoknađuje. 

Istraživanja također pokazuju da se djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi brže razvijaju, zainteresiranija su za okolinu, brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji s drugima, razvijaju predčitalačke vještine, a razvoj vještina rane pismenosti putem iskustva čitanja i pričanja izravno je povezan s uspjehom u učenju i poslovnim uspjehom. 

Nadalje, mozak djeteta koje je izloženo ranoj stimulaciji (dijete kojem se čita i s kojim se razgovara) u petoj godini života ima izuzetno razvijena područja koja su odgovorna za čitateljske i govorne sposobnosti. 

Zbog svih navedenih spoznaja, s čitanjem valja započeti od rođenja djeteta kako bi postalo dio svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece.

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13