X
/ posjeta: 742
Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića
Informativno-posudbeni odjel / 07.12.2015. - 09.01.2016. / za vrijeme otvorenosti knjižnice

Srdačno Vas pozivamo na razgledavanje izložbi: 

ANĐELI POSVUDAŠNJI (izložba slika autora Zdravka Šabarića)

ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića (izložba ručnih radova autorica: Jadranke Šogorić, Karmen Dragač, Mire Tribuson i Tamare Vrhovec)

 

***

 

autor slika: Zdravko Šabarić

autori radova: Jadranka Šogorić, Karmen Dragač, Mira Tribuson, Tamara Vrhovec

 

***

 

Izložba se može razgledati na Informativno-posudbenom odjelu Gradske knjižnice u vrujeme otvorenosti Knjižnice do 9.1.2015.

Ulaz je slobodan.

 

***

 

 

O autorima:

 

Zdravko Šabarić rođen je 1954.  u Hampovici selu nedaleko od Đurđevca, u kojem je proveo sretno djetinjstvo.

Njegovu sklonost likovnom izražavanju uočava  još u osnovnoj školi tadašnji likovni pedagog i slikar Josip Turković, koji mu daje prve praktične poduke  u školi i u svom ateljeu u Virju.

Nakon završetka gimnazije u Đurđevcu, upisuje se na Pedagošku akademiju u Zagrebu, gdje diplomira na odjelu likovnih umjetnosti.

Desetak godina radio je kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi i gimnaziji u Đurđevcu. 

Godine 1992. zapošljava se u Centru za kulturu u Đurđevcu na poslovima ravnatelja i voditelja Galerije Stari grad do 2001. godine.

Potom je radio na poslovima vezanih uz animaciju kulture, vodio Dom kulture s Galerijom Centar 2 i na kraju u gradskoj upravi do 2015. godine kada odlazi u mirovinu.

Pored slikarstva bavi se umjetničkom fotografijom, istraživanjem zavičajne baštine, pisanjem, (napisao dvije knjige), likovnom kritikom,  heraldikom, grafičkim dizajnom, animacijom likovne i  kulture  općenito.

Objavio je veći broj radova u stručnim časopisima, zbornicima i knjigama te sudjelovao na znanstveno-stručnim skupovima u Hrvatskoj. 

Za svoj rad i kulturni doprinos u javnom životu primio je niz priznanja i nagrada, prije svega za slikarstvo i umjetničku fotografiju.

Objavio je četiri grafičke mape ( Bilogorske klijeti, 1983., Zemljovid, 1983., Sakralni objekti Bilogorsko-podravske regije, 1991. i Biciklom po Đurđevcu, 2006.).  Ilustrirao  je desetak knjiga za djecu i odrasle. 

Izlagao na preko 200 izložbi u zemlji i inozemstvu  i 37 puta  samostalno.

 

***

 

Autorice radova:

Jadranka Šogorić

Jadranka Šogorić predstavlja se decoupage i shabby chic tehnikom kojom spretno i maštovito naoko običnim predmetima udahnjuje dušu pa mnogi izgledaju kao da su se preselili iz omiljene slikovnice našeg djetinjstva. Tako nas podsjećaju kako prostor oko sebe sami kreiramo i obogaćujemo svojom osobnošću. 

 

Karmen Dragač

Fini titraj plamena svijeće utopljuje zimske večeri, daje osjećaj topline i smirenosti, prihvaćenosti i mira. Sve nam je to ponudila Karmen Dragač svojim svijećama bez kojih ne možemo zamisliti ovo predbožićno vrijeme, kao ni bez lijepo ukrašenih kutija koje su lijep zaklon za nježne uspomene. 

 

Mira Tribuson

Anđeli na staklu kao i oni od komušine svakako će izmamiti osmijeh na lice i želju da se neki od tih dragih bića nađe i u našem domu. Njima se pozabavila Mira Tribuson i tako nas uvela u ovo blagdansko vrijeme koje ima tu privilegiju da ga smatramo drugačijim i čarobnijim od ostalih dana u godini. 

 

Tamara Vrhovec 

Poput zavirivanja u bakinu škrinju svaki nas pogled na  lutkice koje izrađuje Tamara Vrhovec na najljepši način vraća u svijet djetinjstva i dane igre. Tamarine lutkice – broševi postaju sve traženiji modni detalj koji otkriva radosnu stranu života. Ljepota stvaranja i zadovoljstvo postignutim nagrada su svakome tko se okuša u stvaralaštvu.

Danijela Zagorec

Iz foto arhive
Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića0 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića1 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića2 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića3 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića4 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića5 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića6 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića7
Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića8 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića9 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića10 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića11 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića12 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića13 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića14 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića15
Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića16 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića17 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića18 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića19 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića20 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića21 Izložbe: ANĐELI POSVUDAŠNJI i ADVENT – vrijeme radosnog iščekivanja Božića22
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13