X
/ posjeta: 52
Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2022. - Nije lako kad si mlad
12.09.2022. - 25.10.2022.

Organizator: Hrvatski centar za dječju knjigu, Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice.

Draga djeco,

kao i svake godine u Mjesecu hrvatske knjige čitaju se knjige i rješava kviz, a namijenjen je učenicima viših razreda svih osnovnih škola i narodnih knjižnica u Republici Hrvatskoj. 

Na izložbenoj polici Kutka za mlade izloženi su naslovi koje treba pročitati. Dođite, posudite, pročitajte, riješite kviz, osvojite nagrade. Rješavanju kviza možete pristupiti preko poveznice https://www.mhk.hr/kviz/ do 25. 10. 2022. 

Trebate li pomoć ili imate pitanja što i kako, javite se informatoru na Dječjem odjelu ili Odjelu beletristike ili knjižničarima na glavnom pultu. 

1. Nacionalni kviz za poticanje čitanja rješavaju učenici viših razreda svih osnovnih škola i narodnih knjižnica u Republici Hrvatskoj, kao i djeca iz Gradske knjižnice Subotica. 

2. Za točne odgovore na pitanja iz kviza potrebno je istražiti i proučiti ponuđene online izvore informacija koji su dio pitanja u kvizu i istaknuti su plavom bojom.

3. Svako dijete može riješiti kviz samo jedanput.

4. Kviz se može riješiti na bilo kojem računalu, tabletu ili pametnom telefonu. Da bi dijete moglo sudjelovati u završnom izvlačenju nagrada, obavezno mora navesti naziv školske ili narodne knjižnice u kojoj je član.

5. Kviz se može riješiti isključivo u razdoblju istaknutom na naslovnoj stranici, za 2022. godinu to je od 12. 9. do 25. 10.  

6. Svi točno riješeni upitnici kviza, s navedenim nazivom narodne ili školske knjižnice, bit će uključeni u izvlačenje finalista koje će se organizirati krajem listopada 2022. godine u Hrvatskom centru za dječju knjigu.

7. Popisi finalista (Popis finalista u školskim i narodnim knjižnicama u Hrvatskoj i dijaspori; Popis finalista u školskim knjižnicama u Zagrebu; Popis finalista u Knjižnicama grada Zagreba) bit će dostupni na naslovnoj stranici najkasnije do 4. 11. 2022. godine.

8. Svaki sudionik kviza treba provjeriti nalazi li se na popisu finalista, jer se pojedinačne obavijesti ne šalju. 

9. Svaki finalist obavezno treba obavijestiti svog knjižničara ili učitelja radi organizacije sudjelovanja na završnoj svečanosti.

10. Svi finalisti i njihove pratnje sudjeluju u završnoj svečanosti kviza koja će se održati u utorak, 15. 11. 2022. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u 12 sati, uz prigodan program.

11. Na završnoj će svečanosti biti organizirano javno izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada. Dobitnicima nagrada koji neće sudjelovati na završnoj svečanosti, nagrade će biti poslane poštom na adresu knjižnice koju je dijete upisalo u upitnik na kraju kviza. 

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13