X
/ posjeta: 97
Od Kolibrića do dramske akademije
22.08.2022. - 13.09.2022.

"S ponosom možemo reći da je iz redova dramske družine "Kolibrići" koja djeluje u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" stasala jedna mlada, vrijedna i nadarena amaterska glumica, Tea Sekelj.

Tea je ove godine završila križevačku gimnaziju te je nakon 5 godina rada u Kolibrićima i ozbiljnih priprema u Zagrebu za prijamni na dramskoj akademiji upisala studij Gluma i mediji na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Između 50 kandidata Tea je izabrana u skupinu od 6 kandidata koji su prošli vrlo zahtjevan četverodnevni prijamni ispit te ove jeseni počinje studirati glumu u Rijeci. Tako je Tea postala jedna od rijetkih studentica glume iz našega grada.

Tei od srca čestitamo i vrlo smo ponosni na njen uspjeh koji je plod njezinog vrijednog rada i zalaganja.

Tea je članica dramske družine Kolibrići od njenog začetka 2017. Godine te je s Kolibrićima glumila u oko 17 raznih uloga u tridesetak predstava, od kojih su mnoge bile glavne: Lovisa u Ronji, rokerica u božićnoj predstavi, Borisova mama, Krampus, baka Mraz, Julijeva baka, Akakijevičeva gazdarica, dadilja u Kishonovoj Crvenkapicu, gđa. Kishon, teta Ilka, teta Deta u Heidi, mama Huanita, Babuška, Marta u predstavi "Iza prozora", Ratkova mama u predstavi "Lice"...

Svestrana i nadarena amaterska glumica, prava prijateljica i podrška članovima svoje družine, jednostavno - prekrasna mlada osoba!

Hvala ti Tea na predanom radu i neka ti je sretno dalje na svim tvojim putevima!"

Čestitkama i dobrim željama njezinih Kolibrića pridružuju se svi djelatnici Knjižnice! :)

Iz foto arhive
Od Kolibrića do dramske akademije0 Od Kolibrića do dramske akademije1 Od Kolibrića do dramske akademije2 Od Kolibrića do dramske akademije3 Od Kolibrića do dramske akademije4
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13