X
/ posjeta: 44
Predstavljanje programa Unije - Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)
01.12.2021.

Organizator: Ured za udruge Vlade RH u svojstvu Nacionalne kontakt točke

Poštovani/e,

Ured za udruge Vlade RH u svojstvu Nacionalne kontakt točke, predstavit će u Gradu Križevcima mogućnosti financiranja za neprofitni i javni sektor u financijskom razdoblju 2021.-2027. kroz program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV).

Predstavljanje će se održati u srijedu 1. prosinca 2021. godine u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice "Franjo Marković" u Križevcima od 11:00 do 12:15 sati.

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme - CERV), najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju. Novi, centralizirani program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane, Prava, ravnopravnost i građanstvo i DAPHNE, a posvećen je izgradnji demokratskije Europe i podizanju svijesti građanki i građana o pravima i vrijednostima Unije kroz financijsku podršku neprofitnom i javnom sektoru.

U financijskom razdoblju 2021.-2027., predviđeni proračun CERV programa iznosi 1,5 milijardi eura, a bit će raspodijeljen na 4 tematske cjeline: 1) Vrijednosti Unije; 2) Jednakost, prava i rodna ravnopravnost; 3) Uključenost i sudjelovanje građana; 4) Daphne - borba protiv svih oblika nasilja. 

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata. 

Događanje se održava u suradnji s Gradom Križevcima.

Program događanja nalazi se u privitku. Sudjelovanje na događanju moguće je isključivo uz prijavu popunjavanjem PRIJAVNICE (https://forms.gle/nuxZcjcBdxYiaQpg6 ).

Iz svake organizacije/ustanove/institucije mogu se prijaviti najviše 2 osobe.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen te ćemo prijave zatvoriti nakon popunjavanja dopuštenog kapaciteta prostora u kojem će se održavati događanje, te napominjemo kako pri ulasku u prostorije knjižnice potrebno predočiti COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test na COVID-19 te je na događanju obavezno nošenje zaštitnih maski za lice.

 

U slučaju naknadne nemogućnosti dolaska, molimo vas da nas o tome obavijestite na cerv@udruge.vlada.hr 

Iz foto arhive
Predstavljanje programa Unije - Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)0 Predstavljanje programa Unije - Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)1
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13