X
/ posjeta: 45
"Lego kocke posudi, svoju maštu razbudi"
04.10.2021. - 30.11.2021.

U ponedjeljak, 4. listopada 2021., u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna u Križevcima, Dječji odjel Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci predstavio je novu uslugu pod nazivom „Lego kocke posudi, svoju maštu razbudi!“. Na predstavljanju je sudjelovao i gradonačelnik Mario Rajn koji je podržao ideju.

S obzirom na to da naša knjižnica ima dugu tradiciju održavanja dječjih igraonica s naglaskom na promicanje čitanja djeci od najranije dobi, odlučili smo pomoći djeci i njihovim roditeljima još jednom uslugom uz koju ćemo i dalje težiti spomenutom cilju. 

Ali zašto baš Lego u knjižnici? Igrajući se Lego kockama razvija se djetetova fina motorika koja je usko povezana s djetetovim govorom. Poboljšava se djetetova koncentracija, potiče ga na istraživanje, logičko i kritičko razmišljanje te ono vježba svoju strpljivost i upornost.  Susret s pojmovima različitih veličina, količina, simetrije i geometrije djetetu pomaže u rješavanju različitih zadataka. Cilj posudbe Lego kocka u knjižnici je poticanje roditelja i djece na zajedničko druženje, razvoj dječje mašte i kreativnosti, ohrabrivanje da istražuju i stvaraju te im pruža priliku da u svom domu postanu arhitekti, graditelji ili što god požele. Zajednički cilj nam je dobro se zabaviti, igrati, socijalizirati te se upoznati s arhitekturom. 

Sadržaj naše Lego kutije čine Lego kocke, slikovnica ili dječja stručna literatura te zadatak iznenađenja za one najmarljivije. Našu Lego kutiju moguće je posuditi na 21 dan kao i svu ostalu građu s Dječjeg odjela.

Osim mogućnosti posudbe, na Dječjem odjelu i Odjelu za mlade postavljene su Lego kocke koje su namijenjene slaganju u knjižnici. Na oba stola nalaze se liste na koje će korisnici upisati svoje ime te gdje su prekinuli slaganje kako bi onaj tko poslije njih nastavlja slaganje mogao nastaviti. Po završetku gradnje organizirat će se izložba zajednički složenih radova, stoga molimo korisnike da se pridržavaju uputa i čuvaju Lego kocke. 

Iz foto arhive
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13