X
/ posjeta: 133
Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici
Atrij Gradske knjižnice / 20.07.2021 - 31.08.2021 / 19:00

U utorak 20.7.2021. se, uz postavljenu izložbu u čitaonici stručnog tiska, i u atriju Knjižnice obilježio Međunarodni dan šaha tako što je gospodin Goran Martić, član Križevačkog šahovskog kluba, nazočnima govorio o svojem iskustvu, partijama, uspjesima kluba, najznačajnijim šahovskim imenima, što domaćim, sto stranim. Križevci su prepoznatljiv grad po šahu na međunarodnoj razini čemu svakako pridonosi youtube kanal preko kojeg Antonio Radić postiže nebrojene milijune pogleda prenoseći šahovske partije.

Svim novopridošlim jučerašnjim malim posjetiteljima, Goran Martić poklonio je knjigu ili časopis iz kojeg mogu naučiti šahovske osnove te saznati o aktualnim prvacima. Koliko je šah vrijedno igrati, govori činjenica kako igranje šaha pomaže u suzbijanju raznih poremećaja ponašanja u djece. Gospodin Milan Ćorković, dugogodišnji član knjižnice koji svakodnevno igra šah na računalima knjižnicr, također je zaigrao šah te je govorio o prošlim danima  kada je bio prvak šaha u američkoj Minessoti. Ugodno druženje završilo je u predbilježbi novih članova u saznanju kako se sljedeće godine obilježava 90 godina od osnutka Križevačkog šahovskog kluba što nam je i potvrdio predsjednik gospodin Kudeljnjak.

Iz foto arhive
Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici0 Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici1 Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici2 Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici3 Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici4 Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici5 Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici6 Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici7
Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici8 Obilježavanje Međunarodnog dana šaha u Gradskoj knjižnici9
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13