X
/ posjeta: 135
40. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja
11.06.2021 - 15.07.2021

U petak 11. lipnja 2021. održana je 40. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. 

Po dolasku i prijavi, izabrana su radna tijela Skupštine, utvrđen je kvorum te je započeo stručni dio s predavanjem dr. sc. Anite Peti Stantić Učitajmo se u znati(želju) i čitajmo s mladima da ne ostanemo bez riječi. Peti Stantić kao stručnjakinja u području sociolingvistike i kognitivne lingvistike bavi se problemima bave s kojim se danas djeca i mladi (a i odrasli) susreću kad je u pitanju čitanje s razumijevanjem ili dubinsko čitanje te koji način tu mogu intervenirati svi sudionici na bilo kojoj od razina obrazovnoga procesa, od roditelja, osnovnoškolskih učitelja i knjižničara. Posebice ističe važnost čitanja popularno-znanstvenih tekstova kod djece. 

Drugo stručno izlaganje održala je Sara Bindeballe iz središnje knjižnice grada Aarhusa If all books in the world were burned tomorrow, would that be okay with you? - How can libraries promote reading to teens? te predstavila iskustva rada s tinejdžerima, prakse od kojih su odustali te koje provode i dalje. 

Ljiljana Vugrinec i Silvija Perić predstavile su Erasmus projekt Društva Putujuće knjižnice bez granica, nakon čega je prikazan kratki film o 40 godina skupština u predstavljen 23. broj časopisa Svezak u kojem su objavljeni i članci križevačkih knjižničara. 

Nakon stanke održao se službeni radni dio u kojem je trebalo prihvatiti Izvješća o radu Društva, Izvješća blagajnice, Nadzornog odbora, članova komisija i sekcija HKD-a; prihvaćeni u prijedlog programa rada i financijski plan te su dodijeljene Nagrade društva "najknjižničarima". 

Ispred Doma kulture u Đurđevcu gdje se održavala Skupština bio je parkiran i križevački bibliobus koji su za vrijeme trajanja Skupštine razgledavali posjetitelji, i odrasli i djeca. 

Nakon osvježenja, domaćini ovogodišnje Skupštine, Gradska knjižnica Đurđevac, organizirala je za sve sudionike posjete Muzeju grada Đurđevca te Hrvatskoj Sahari. 

Kako bi se mogle provesti sve epidemiološke mjere zaštite, Skupština je organizirana u hibridnom obliku, uživo za dio sudionika i mrežnim uključivanjem za ostale.

Iz foto arhive
40. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja0 40. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja1 40. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja2 40. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja3
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13