X
/ posjeta: 90
Heidi - online izvedba
21.01.2021 - 16.02.2021

Poštovani, 

jučer su Kolibrići izveli predstavu Heidi. Predstava je bila zatvorena za javnost. Prijenos izvedbe uživo online omogućila je Televizija Križevci. Snimku predstave možete pogledati na youtube kanalu Televizije Križevci

***

O predstavi Heidi, malena djevojčica velikog srca. (autorica: Johanna Spyri, obrada igrokaza Nine Škrabe)

„Našu glavnu junakinju Heidi pratimo iz prizora u prizor, ona upoznaje različite ljude i krajeve, a na kraju se vraća na početnu točku, onamo odakle je krenula, onamo gdje je najljepše i što joj ništa ne može zamijeniti – u svoj topli dom. Dom, ljubav, istina, dobrota, pravda i opraštanje ideali su kojima svi trebamo težiti. Dok god u njih vjerujemo trudimo se postati bolji, a ako ih odbacimo kao nešto što nema smisla jer je neostvarivo, naši će moralni kriteriji bivati sve niži...“ (Sandra Brkljačić, osvrt na zbirku igrokaza „Iznad duge“ Nine Škrabe).

Uloge: 

Ana Marija Gudić – Heidi 

Filip Sekelj – djed /Striko Kolibar

Fran Knežević – Petar, kuhar Fritz 

Veronika Konfic  – Barica, Petrova baka, gospođica Rottenmeier

Tea Sekelj – Deta, bakica Hermina

Kristina Cvrtila – Klara

Denis Salkić ¬- gospodin Sesemann

Ivan Budisavljević – Sebastian

Tin Jembrek – učitelj, doktor Classen 

Glazbene  izvedbe:  Tea Sekelj   „Edelweiβ“

Dunja Rebić  „Tiha noć“ 

Marino Hudinec i Marijana Tvorić  „Rosamunda“  (harmonika)

O autoru igrokaza: 

Stjepan Nino Škrabe rođen je 22. listopada 1947. godine u Jastrebarskom gdje i danas živi. Po zvanju je germanist i komparatist, a po djelu je dramski pisac, novinar, publicist, urednik, prevoditelj i kazališni redatelj. Od 1986., od kada piše samostalno, napisao je više od dvadeset vlastitih tekstova i preradio brojna djela drugih književnika, koja su igrana u hrvatskim i inozemnim kazalištima. Njegova knjiga  „Iznad duge“ sadrži tri igrokaza za djecu nastala u razdoblju od 1997. do 1999. prema klasičnim proznim djelima dječje književnosti. Riječ je o prilagodbama za pozornicu bajke H. C. Andersena „Snježna kraljica“ te romana „Čarobnjak iz Oza“ L. F. Bauma i „Heidi“ J. Spyri.

Dramsko-scenska skupina „Kolibrići“ djeluje u  Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci od rujna 2017. godine. Većina članova družine  nekoliko  godina  sudjelovala  je u pripremanju i izvođenju  ljetnih kreativnih radionica za djecu i mlade na Dječjem odjelu Knjižnice. Taj se rad proširio i nastavio u dramsko - scenskoj družini „ Kolibrići“ koja danas broji  13 članova. Do sada je kroz družinu prošlo više oko 30 djece  u dobi od 11 do 18 godina. U  razdoblju od 2017. do 2021. godine  prikazali smo 12 premijera i oko  30 predstava. Družinu vodi Sanja Marković, tehnička podrška i majstor rasvjete je Lovro Janeš.

Knjižnica i družina su naše sretno  mjesto, mjesto  gdje radimo, družimo se, radujemo i stvaramo predstave za sve nas i vas.... 

Osobito zahvaljujemo na pomoći i suradnji pri pripremanju naše predstave „Heidi“:  

djelatnicima  Gradske knjižnice „Franjo  Marković“,  Lovri Janešu – tehnička podrška i rasvjeta, ravnateljici Knjižnice Marjani Janeš Žulj, Marijani Tvorić  (harmonika), Nini Škrabi (autor igrokaza) i roditeljima naših izvođača na velikoj podršci i razumijevanju. 

Srdačno Vas pozdravljamo do naše sljedeće predstave!                                      

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: ne radi o daljnjeg