X
/ posjeta: 183
Od igraonice do europske bronce - rukometašice čitateljice Dora i Larissa u knjižnici
07.01.2021 - 03.04.2021

Križevačke brončane rukometašice Dora i Larissa Kalaus dugogodišnje su članice Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci, od sada i počasne članice i ambasadorice čitanja. Knjižničari križevačke knjižnice čestitaju našim „kraljicama šoka“ Dori i Larissi te cijeloj ženskoj rukometnoj reprezentaciji na sjajnom uspjehu na  Europskom prvenstvu u rukometu u Danskoj. Također im čestitaju na trofeju Sportskih novosti za najbolju ekipu u Hrvatskoj za 2020. godinu.

Larissa i Dora su vezane uz knjižnicu, knjige i čitanje od najranijih dana. Kao male djevojčice roditelji su ih dovodili u dječju igraonicu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ kod tete Mihaele, gdje su stjecale prve navike posuđivanja slikovnica i ulazile u svijet čitanja. Bile su redovite korisnice knjižnice tijekom osnovne škole i gimnazije. Odlaskom u Zagreb na školovanje i rad u sportskom klubu, za njih je knjige posuđivao njihov tata. Čitanje je njihov svakodnevni ritual. Čitaju knjige iz lijepe književnosti, različitih žanrova, i stručnu literaturu iz područja psihologije. Uz svakodnevne treninge, vježbanje u teretani i pripreme za utakmice te redovni studij psihologije, koji završavaju u roku, nalaze vremena i za čitanje.

  „Ljubav prema čitanju i strast čitanja podijelit ćemo s djecom i rado ćemo biti vaši gosti u dječjoj igraonici“, odgovorile su djevojke na upit ravnateljice.

S veseljem očekujemo druženje s Dorom i Larisom, našim počasnim članicama i promotoricama čitanja i želimo im puno uspjeha u  sportu i privatnom životu.  

Iz foto arhive
Od igraonice do europske bronce - rukometašice čitateljice Dora i Larissa u knjižnici0 Od igraonice do europske bronce - rukometašice čitateljice Dora i Larissa u knjižnici1 Od igraonice do europske bronce - rukometašice čitateljice Dora i Larissa u knjižnici2 Od igraonice do europske bronce - rukometašice čitateljice Dora i Larissa u knjižnici3 Od igraonice do europske bronce - rukometašice čitateljice Dora i Larissa u knjižnici4
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: ne radi o daljnjeg