X
/ posjeta: 46
Nova stajališta bibliokombija!
17.09.2020 - 30.09.2020

Organizator: Dječji vrtić Križevci, Dječji vrtić Zraka sunca

U četvrtak 17. rujna otvorena su dva nova stajališta bibliokombija Gradske knjižnice “Franjo Marković”, kod Dječjeg vrtića Križevci i kod Dječjeg vrtića Zraka sunca. 

Bibliobus će nova stajališta obilaziti četvrtkom, Dječji vrtić „Zraka sunca“ od 9 do 9:50, Dječji vrtić Križevci od 10 do 11 sati. Na tim će stajalištima djeca organizirano po manjim skupinama, uz poštivanje epidemioloških mjera, uz vodstvo odgojiteljica posuđivati slikovnice i drugu pedagošku i didaktičku građu kojom će se koristiti isključivo u vrtiću. Time se djeca uče i navikavaju na posuđivanje i čuvanje slikovnica i potiču na čitanje. Uz knjige i slikovnice za djecu i mlade fond bibliokombija su i knjige za odrasle, stručna pedagoška literatura za odgajatelje, filmovi i građa iz područja robotike namijenjena početnom programiranju. Osim posudbe knjiga bibliobusna služba organizira književne susrete, pričaonice, izložbe, radionice robotike, izbor najčitatelja…

Na otvaranju novih stajališta bile su i Ljiljana Vugrinec, knjižničarska savjetnica, voditeljica matične razvojne službe naše županije i ravnateljica križevačke knjižnice Marjana Janeš-Žulj. Djeca oba vrtića bila su oduševljena susretom i poklonili su bibliobusu crteže. Zahvaljujemo ravnateljicama i djelatnicama vrtića na ljubaznom domaćinstvu i dosadašnjoj i budućoj suradnji.

Zahvaljujemo svim djelatnicima i ravnateljima osnovnih škola i dječjih vrtića na suradnji i zajedničkom nastojanju kvalitetnijeg odgoja i obrazovanja te poboljšanja kvalitete života u našim sredinama. Također, zahvaljujemo svim dosadašnjim korisnicima bibliobusne službe koji nas već jedanaestu godinu podupiru i koriste naše usluge. 

Rad bibliobusne službe financijski podupire većim dijelom Koprivničko-križevačka županija te Grad Križevci i općine na čijem području služba djeluje. Stručni rad bibliobusne službe podupire voditeljica Županijske matične službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. 

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: ne radi o daljnjeg