X
/ posjeta: 32
Nacionalni kviz za poticanje čitanja
14.09.2020 - 23.10.2020

Nacionalni kviz za poticanje čitanja, u organizaciji Knjižnica grada Zagreba – Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom, provodi se u Hrvatskoj  putem mreže narodnih i školskih  knjižnica u Mjesecu hrvatske knjige 2020. godini. Posvećen je planetu Zemlji i njegov ovogodišnji naziv je ISTRAŽIVAČI PLANETA Z. Namijenjen je djeci viših razreda osnovne škole, a ove je godine Nacionalni kviz za poticanje čitanja prilagođen novonastaloj situaciji: umjesto čitanja knjiga, treba istražiti ponuđene online izvore informacija.

Mladim su čitateljima ponuđeni zanimljivi i zabavni, kvalitetni online izvori informacija koje je potrebno proučiti za točno riješiti kviz. Na mrežnim stranicama Kviza može se pročitati sve vezano uz Kviz, pravila, najčešće postavljena pitanja.

Kviz se provodi online na sljedećoj poveznici: http://www.mhk.hr/kviz/, od 14. rujna do 23. listopada 2020., u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske. Djeca upitnik popunjavaju kod kuće (na računalu, tabletu ili pametnom telefonu) ili u nekoj od dječjih knjižnica gdje ih očekuje pomoć knjižničara oko rješavanja kviza i upućivanja na online izvore. Ako želite pomoć knjižničara pri rješavanju kviza, molimo vas da se najavite i dogovorite u kojem terminu biste mu željeli pristupiti: na mail gkfm.do@gmail.com ili na broj telefona 048/682-646 (12).

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održat će se u petak, 13. 11. 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, uz prigodan kulturni program i izvlačenje nagrada koje su i ove godine bogate. 

Zbog epidemiološke situacije moglo bi doći do promjene načina održavanja završne svečanosti, a sve obavijesti bit će pravovremeno objavljene na mrežnoj stranici kviza.

Popis pobjednika bit će objavljen na mrežnoj stranici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja najkasnije do 3. studenoga 2020. godine

Iz foto arhive
Nacionalni kviz za poticanje čitanja0
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: ne radi o daljnjeg