X
/ posjeta: 1058
Obavijest korisnicima knjižnice od 1.6. 2020. i upute za korištenje usluga
25.05.2020 - 30.06.2020

Obavijest korisnicima Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci od 1.6. 2020. i upute za korištenje usluga

Od 1.6.2020. Knjižnica radi po sljedećem radnom vremenu:

Ponedjeljak i utorak  13  - 19 sati  

Srijeda, četvrtak i petak  8  - 14 sati

Subota, 1. i 3. u mjesecu (samo posudba i čitaonica dnevnog tiska) 9 – 13 sati

 

NOVO: Čitaonica dnevnog tiska (uz posudbeni pult) radi uz ograničeni broj korisnika na razmaku od 2 m i obaveznom  upotrebom zaštitnih rukavica i maske.

UPUTE ZA KORISNIKE:

Korisnici mogu u skladu s uputama ulaziti u prostor knjižnice te koristiti usluge posudbe i povrata građe, učlanjivanja u knjižnicu, međuknjižnične posudbe i predavati zahtjeve za pretraživanje literature, knjige koje se vraćaju odlažu se u kutiju ispred pulta.

Korisnik može ući u knjižnicu tek kad prethodni korisnik izađe ili na poziv knjižničara, a prilikom čekanja u redu potrebno je držati socijalnu distancu od 2 metra.

Korisnicima je dozvoljeno samostalno traženje građe na Odjelima beletristike, za mlade, Stručno-znanstvenom i Dječjem, uz preporuku da se zadržavaju što kraće.

Korisnicima je dozvoljeno korištenje studijske čitaonice i računala na stručno-znanstvenom odjelu uz posebne mjere zaštite kojih se trebaju pridržavati.

Korisnici mogu čitati dnevne novine uz obavezno korištenje zaš. rukavica i maske.

Preporučujemo da se knjižnična građa naručuje unaprijed putem e-maila, telefona ili društvenih mreža, a da da prilikom dolaska u Knjižnicu koriste masku te zaštitne rukavice.

Obavezno je korištenje dezinfekcijskih sredstava za ruke koji se nalaze na ulazu u Knjižnicu, u čitaonicama i na odjelima.

Molimo korisnike koji imaju povišenu temperaturu ili su bolesni da ne dolaze u Knjižnicu ili Bibliobus zbog zaštite zdravlja drugih korisnika i osoblja.

Knjižničari će se kao i uvijek truditi pružiti uslugu kvalitetno i u najkraćem mogućem roku, no pozivamo korisnike da budu strpljivi i da se pridržavaju navedenih uputa. Za sve izmjene i dodatne informacije pozivamo korisnike da prate naše obavijesti na službenoj internetskoj stranici i društvenim mrežama Knjižnice. 

UPRAVA KNJIŽNICE

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13