X
/ posjeta: 179
8. Pinklecfest
11.10.2019 - 12.10.2019

Organizator: Udruga P.O.I.N.T.

8. Pinklecfest


u petak, 11. listopada, i u subotu, 12. listopada,

u 18:30 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci. 

Inspirativni višemedijski festival o putovanjima, avanturizmu i turizmu, odlasku i dolasku, skitnjama i lutanjima, migraciji i ponovnom povratku, ove godine je u svojem 8. izdanju!

***

petak, 11. 10. u 19:30 Iva Mihalic Krčmar Trk u Pyongyangu 

Ovaj puta kombinirali smo putovanje sa sportom i uputili se u najzatvoreniju i jednu od najmisterioznijih zemalja na svijetu. U Pyongyangu, glavnom gradu Sjeverne Koreje, održao se 30. međunarodni maraton, i tek 6. po redu od kako smiju sudjelovati i inozemni amaterski trkači. Kako izgleda putovanje u Sjevernu Koreju i kako je trčati na stadionu ispred 50 000 ljudi saznajte na putopisnom predavanju Putoholičara. 

petak, 11. 10. u 20:20 Ivan Bertok 10 000 milja Amerikom 

Mladić iz malog hrvatskog grada okreće leđa klasičnom načinu života i odlazi u avanturu svojeg života! Osim uzbudljivog putovanja, pripremite se na događaje prožete ironijom i laganim humorom. Neki od njih, pisca su doveli na korak do tragedije! U djelu možete pronaći mnoge korisne informacije o načinu putovanja uz, ne toliko veliki trošak. Iz ispravno i pogrešno donesenih piščevih odluka, možete iščitati savjete koji će vam dobro doći ako se nađete u sličnim okolnostima ili se pak odlučite na ovakav luđački pothvat! 10 000 milja Amerikom knjiga je o avanturi, putovanju i ljubavi.

petak, 11. 10. u 21:10 Ana Jarža Končurat i Tomislav Sukalić Transilvanija – zeleno srce Rumunjske Crtice i slike s lutanja transilvanijskim cestama i  gradovima. 

Od priče o najpoznatijem VLADaru, sijaču straha i trepeta, ispreplitanju različitih kultura i jezika, do dojmova o rumunjskom craft pivu i podzemlju.

subota, 12. 10. u 19:30 Filip Blažević Cipar – Afroditin otok 

Raskrižje između Europe, Azije i Afrike na istočnom Mediteranu, Cipar je spoj različitih kultura i običaja, ali nažalost istovremeno podijeljen na sjeverni i južni dio.  Na 5. godini fakulteta, Filip je dobio priliku da odradi praksu na sjevernom Cipru te živio tamo mjesec dana. Nakon 5 godina, sa željom da upozna i južni dio otoka, se vratio na otok gdje je rođena božica Afrodita, sv. Jelena Križarica donijela mačke, a sultan Selim II. Pijanica osvojio isključivo zbog vina. Cipar svojom kulturom, izvrsnom hranom i kristalnim morem osvoji svakog tko ga posjeti te mu se isplati vraćati ponovno i ponovno. 

subota, 12. 10. u 20:20 Irina Starčević Stančić i Hrvoje Stančić Šarenilo Havane 

Havana je neopisivo živopisna i sklopite li oči vraća vas u povijest ... u zlatno doba art décoa, prekrasnih hotela i američkih automobila i kasina (tadašnjih mafijaša, kockara, filmskih zvijezda, cigara, koktela i oskudno odjevenih djevojaka), karipske užurbanosti, rasplesanih ritmova, ali i revolucije. No, danas se ne treba bojati posjetiti Havanu i otvorenih očiju upijati njezino šarenilo s nadom da će vratiti onaj nekadašnji sjaj. 

8. Pinklecfest posvećen je 110. obljetnici od stupanja prvog čovjeka na geografski sjeverni pol Zemlje (Robert Edwin Peary). 

Dok putujemo svijetom kako bismo našli ljepotu, moramo je ponijeti sa sobom ili je nećemo naći. 

Putnici nikad ne pomisle da su stranci. 

Putnički impuls je mentalna i fizička radoznalost. To je strast. Ne mogu razumjeti ljude koji ne žele putovati. 

Ništa iza mene, sve je preda mnom, kao što je uvijek na putu. 

Svijet je knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju samo jednu stranicu. 

Putujemo zato što su udaljenost i raznolikost tajni osvježivači kreativnosti. Kada stignemo kući, kuća je i dalje ista. Ali nešto unutar našeg uma se promijenilo, i to sve mijenja.  

 

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: ne radi o daljnjeg