X
/ posjeta: 151
Majstor Macmalić - promocija slikovnice uz radionicu filcanja vunenog cvijeta
26.09.2019

Poštovani, 

srdačno Vas pozivamo na promociju edukativne slikovnice filca Majstor Macmalić nastale u sklopu projekta Majstor Masmalić Udruge Ruta iz Cresa. 

O projektu i priči o Macmaliću/Masmaliću govorit će Vesna Jakić 

na odjelu beletristike u četvrtak 26. rujna 2019. u 19 sati. 

Nakon kraćeg predstavljanja tko je Macmalić, Vesna Jakić će održati malu radionicu filcanja vunenog cvijeta. 

Slikovnica je namijenjena svima (i odraslima i djeci) koji žele naučiti kako filcati vunu.

***

Svjesni činjenice da djeca osobito vole patuljke i priče o patuljcima, jer su mali kao djeca i pružaju im mogućnost uživljavanja u mnoge poetične priče iz prirode, Ruta je odlučila s djecom ‘ući u trag’ tajnama Macmalića - dobrog duha šume Tramuntane. Projekt započet 2005. godine i traje do danas, kroz kreativni rad s odbačenom ovčjom vunom otoka Cresa, nastoji ekološki osvještavati djecu i mlade, te ih ponukati na očuvanje prirode i tradicije svoga kraja. U sklopu projekta objavljena je i slikovnica ‘Majstor Macmalić“ na hrvatsko-engleskom i hrvatsko-talijanskom i hrvatsko-njemačkom jeziku. Slikovnica ima i svoju edukativnu priču vezanu za vunu i filcanje i slikovnicu prati vrećica sa svim potrebnim materijalom da se prikazano i objašnjeno i napravi. Tekst je spjevala socijalna pedagoginja Mirjana Mauhar, a ilustrirala akademska slikarica Ivana Tomić. Ovako oživljena otočka legenda predana je svijetu kao poruka malih otočana za budućnost.  A njome Macmalić poručuje: poštuj prirodu i sačuvaj je za budućnost!

 

Vesna Jakić dizajnerica je tekstila i odjeće, članica ULUPUH-a, dugogodišnja edukatorica i kreativna voditeljica Rute iz Cresa.

Iz foto arhive
Majstor Macmalić - promocija slikovnice uz radionicu filcanja vunenog cvijeta0 Majstor Macmalić - promocija slikovnice uz radionicu filcanja vunenog cvijeta1
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: ne radi o daljnjeg