X

NAJAVE I OBAVIJESTI

Radionice iz programiranja micro:bita i dodataka

Slika uz događaj: Radionice iz programiranja micro:bita i dodataka

U suradnji sa IRIM-om (Institut za razvoj i inovativnost mladih), Gradska knjižnica organizira radionice iz programiranja micro:bita i dodataka za micro:bit: micro:Maqueen, AQ:bit i Boson, kao i M-bot robotaNavedene komplete Knjižnici je donirao IRIM.

Prva radionica održala bi se  u utorak 1.12.2020. godine u popodnevnim satima u Gradskoj knjižnici, ali se možete prijaviti i ako ste u navedeno vrijeme zauzeti pa ćemo za vas organizirati drugi term ...

›› opširnije

Bibliobus NE VOZI

Slika uz događaj: Bibliobus NE VOZI

Obavješćujemo sve korisnike bibliobusne službe Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci da bibliobus ne vozi do 26. 11. 2020. 

›› opširnije

Mikro radionice s micro:Maqueen robotima

Slika uz događaj: Mikro radionice s micro:Maqueen robotima

Pozivamo zainteresiranu djecu (uzrast: 3. razredi oš na dalje) koja bi htjela svladati osnove rada s micro:Maqueen robotima da se predbilježe za uvodni sat u rad s micro:Maqueen robotom. Jedan micro:Maqueen set je stalno dostupan za rad i učenje u knjižnici. Ako je dijete početnik, informatičar će s njim/njom proći osnove, pomoći mu/joj otvoriti profil na stranici https://izradi.croatianmakers.hr/ i pokazati kako samostalno nastaviti s radom. Ako dijete već ima otvoren profil i rado bi nastavilo prolaziti online micro:Maqueen radionice i skupljati bedževe, to može učiniti od kuće posudbom kompleta ili predbilježbom za termin za rad u knjižnici. 

Sat osnovne poduke ili sat korištenja kompleta micro:Maqueen robota u knjižnici održavat će se utorkom od 18 do 19 sati na studijskom odjelu, 1-2 polaznika, u OBVEZNU prethodnu predbilježbu na lovro@knjiznica-krizevci.hr ili 682-646 (18).

...

›› opširnije

UČINIMO ŠTO MOŽEMO

Slika uz događaj: UČINIMO ŠTO MOŽEMO

VAŽNA PRAVILA PONAŠANJA VEZANA ZA PANDEMIJU:

1. Dezinficirajte ruke prije ulaska u Knjižnicu.

2. U Knjižnicu ulazite s maskama. 

3. Održavajte udaljenost od najmanje 2 metra između sebe i drugih korisnika te između sebe i knjižničara.

4. Ne dodirujte rukama oči, nos i usta.

5. Ako imate bilo kakve simptome (temperatura, kašalj, respiratorni problemi...) ne dolazite u Knjižnicu - javite se svom liječniku.

OSTALA PRAVILA:

1. Pozivamo sve korisnike da knjige za posudbu naruče unaprijed (barem dan ranije) mailom ili telefonom (u radno vrijeme knjižnice!) kako bi već bile spremne kod dolaska korisnika u knjižnicu. 

gkfm.ozo@gmail.com ili 048 682 646 (12)

2. Korisnici knjige mogu birati sami na policama, ali je preporuka da se u Knjižnici zadržavaju što kraće. Molimo korisnike d ...

›› opširnije

Održane radionice iz programiranje micro:maqueen robota

Slika uz događaj: Održane radionice iz programiranje micro:maqueen robota

U subotu 17. i subotu 24. listopada u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci održane su uvodne radionice iz programiranje MICRO:MAQUEEN robota.

MICRO:MAQUEEN roboti su STEM edukacijski “uradi sam” kompleti koji služe kao dodaci za micro:bit.

Knjižnica je robote dobila kao donaciju u sklopu  projektu Digitalni građanin 2.0 koju provodi IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih).

›› opširnije

PROŠLA DOGAĐANJA

Razlistaj se! - izložba knjiga na odjelu beletristike

Razlistaj se! - izložba knjiga na odjelu beletristike

U povodu Mjeseca hrvatske knjige i ove smo godine za Vas pripremili izložbu knjiga pod nazivom, i ovogodišnjim motom MHK, Razlistaj se! 


Sve izložene knjige mogu se slobodno posuditi. 

›› opširnije

Od izvornika do prijevoda

Od izvornika do prijevoda

U knjižnici je u povodu Mjeseca hrvatske knjige postavljena izložba Od izvornika do prijevoda - 14. godišnja izložba Društva hrvatskih književnih prevodilaca

Izložbu je će biti postavljena do 9. studenoga i moguće ju je razgledati u radno vrijeme knjižnice. 

 

Izložbom se predstavljaju neke od najzanimljivijih knjiga prevedenih na hrvatski jezik u protekloj godini.

Izloženi su prijevodi knjiga s trinaest svjetskih jezika. Pojedini plakati prikazuju naslovnicu knjige, prevoditeljevu biografiju te usporedbu odabranih stranica u izvorniku i prijevodu. Svaki je prijevod popraćen kratkom bilješkom prevoditelja o izazovima i osobitostima na koje je naišao prilikom rada.

Cilj izložbe jest povećati vidljivost književnog prevođenja kao umjetničke djelatnosti i kulturne medijacije te će tako nakon Zagreba, Karlovca i Križevaca izložba obići knj ...

›› opširnije

Mjesec hrvatske knjige 2020.

Mjesec hrvatske knjige 2020.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji, a moto je Razlistaj se! Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.

Program događanja u knjižnici pročitajte pod opširnije. 

›› opširnije

Djeca na daljinu

Djeca na daljinu

Poštovani, 

srdačno Vas pozivamo na književni susret s Julijanom Matanović

U utorak 20. listopada u 18 sati u multimedijskoj dvorani knjižnice

Julijana Matanović će nam predstaviti svoju novu knjigu 

"Djeca na daljinu" u izdanju Umjetničke organizacije Lađa od vode. 

 

Ulaz je besplatan, nošenje zaštitne maske i pridržavanje svih epidemioloških mjera je obvezno

Za eventualne promjene u rasporedu događanja Mjeseca hrvatske knjige pratite mrežnu stranicu knjižnice. 

›› opširnije

9. Pinklecfest

9. Pinklecfest

Pinklecfest!

inspirativni višemedijski festival o putovanjima, avanturizmu i turizmu, odlasku i dolasku, skitnjama i lutanjima, migraciji i ponovnom povratku

u petak 16. listopada s početkom u 19:30 te

u subotu 17. listopada s početkom u 19:30

u multimedijskoj dvorani knjižnice (ulaz kroz atrij)

Ulaz je slobodan. 

Obvezno je nošenje zaštitne maske. 

›› opširnije

Uređenje spremišta periodike

Uređenje spremišta periodike

Poštovani, 

s radošću Vas možemo izvijestiti o uspješnom provođenju projekta Opremanje spremišta periodike i nabava dodatne opreme za knjižnične programe u Vašoj i našoj knjižnici. 

Projekt u vrijednosti od 70.000,00 kn odobrilo je i financira Ministarstvo kulture RH, a Knjižnici daje zamah u daljnjem razvoju. Više o svemu pročitajte pod opširnije. 

›› opširnije

PREDSTAVLJAMO

Naslovnica knjige: GRANICE

GRANICE

CLOUD, Henry

Osjećate da vas drugi ne cijene dovoljno, da vas iskorištavaju? Iscrpljeni ste od previše obveza na poslu i u privatnomu životu? Možda je vrijeme da naučite kako reći ne, a sve uz pomoć ove knjige koje je promijenila život milijunima ljudi, ...

Split: Verbum, 2019. / Psihologija

›› opširnije

Naslovnica knjige: ISHODI UČENJA

ISHODI UČENJA

Prvi priručnik na hrvatskom jeziku za ishode učenja koji će koristiti nastavnici, studenti, ali i gospodarstvenici. Sadrži teoretsku podlogu i metodološki koncept kao i primjere iz prakse

Varaždin: TIVA Tiskara [etc.], 2008. / Odgoj i obrazovanje

›› opširnije

Naslovnica knjige: PROGRAMIRANJE 2

PROGRAMIRANJE 2

RADOŠEVIĆ, Danijel

Knjiga je namijenjena studentima za lakše svladavanje kolegija Programiranje II koji se izvodi na drugoj godini studija po bolonjskom programu Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Kolegij Programiranje II predstavlja nastavak ...

Varaždin: TIVA Tiskara: Fakultet organizacije i informatike, 2007. / Računala. Programi i programiranje

›› opširnije

novi naslovi opširnije